Steun ons en help Nederland vooruit

Jaap van Middelkoop

Steunfractielid

62 jaar

Sinds het begin van de vorige raadsperiode ben ik steunfractielid voor D66. Ergens in 2009 heb ik besloten om lid te worden van D66. Dat kan, vind ik, niet zonder daarbij ook de handen uit de mouwen te steken. Ik ben dan ook sinds het aantreden van de raadsleden van D66 niet meer weg te slaan bij fractie-, commissie- en raadsvergaderingen. Ik zie mezelf als een laatbloeier. Hoewel ik mijn hele leven al D66 gestemd heb, ben ik pas op mijn 51e actief geworden. En ik vind het geweldig!

Ooit begonnen aan de Hogere Landbouwschool in Dronten, ben ik begin 80-er jaren min of meer bij toeval terecht gekomen in de wereld van de sociale zekerheid. Ik kon aan de slag bij de sociale dienst van Den Haag. Ik heb in die tijd ook mijn HBO-opleiding Beleid, Bestuur en Management gehaald aan de Haagse Hogeschool. Daarna heb ik eigenlijk altijd op de een of andere manier gewerkt in het Maatschappelijk Domein, zoals dat tegenwoordig wordt genoemd. Ik heb dat gedaan als ambtenaar, maar ook voor detacheringsbureaus en als adviseur en manager bij een adviesbureau. Na allerlei omzwervingen ben ik nu alweer een jaar of 6 in dienst van de bestuursdienst Ommen-Hardenberg, opvolger van de gemeente Hardenberg. Overigens houdt deze bestuursdienst op 1 januari 2019 op te bestaan. Vanaf die datum is de gemeente Ommen mijn werkgever. Ik houd me vooral bezig met de vele ontwikkelingen op het terrein van de sociale zekerheid.

En met de kennis van die materie en de vele jaren ervaring in overheidsdienst, probeer ik de fractie van D66 te ondersteunen. Op deze manier hoop ik bij te dragen aan de kwaliteit van de bijdragen van D66 in de Emmense gemeenteraad. En daarmee natuurlijk invloed te hebben op de Emmense samenleving. Want daar gaat het allemaal om: Hoe brengen we de standpunten van D66 zo goed mogelijk voor het voetlicht en hoe zorgen we ervoor dat daarvan zoveel mogelijk in de dagelijkse praktijk terug te vinden is. Daarvoor wil ik me graag inzetten!

D66 = DOEN!