Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 1 december 2020

Openbaar Onderwijs Emmen

Tijdens de Raadscommissie Samenleving van 1 december 2020 heeft Karel Eggen gesproken over het intentiebesluit tot verzelfstandiging van Openbaar Onderwijs Emmen. Lees hieronder zijn tekst. 
 
“De fractie van D66 pleit er al meer dan 10 jaar voor om het Openbaar Onderwijs in Emmen te verzelfstandigen en is dan ook zeer verheugd dat het huidige gemeentebestuur in de persoon van wethouder Raymond Wanders heeft besloten deze stap te maken.
 
De vorige PvdA wethouder met onderwijs in zijn portefeuille zag hier nooit de noodzaak van in.
 
Het heeft even geduurd maar nu is de kogel dan eindelijk door de kerk.
 
Als verzelfstandigde organisatie krijgt het Openbaar Onderwijs Emmen exclusieve aandacht vanuit het bestuur. Dit in tegenstelling tot de huidige situatie, waarbij het college schoolbestuur is en dus ook andere belangen heeft dan uitsluitend die van het Openbaar Onderwijs Emmen. Door te verzelfstandigen kan het nieuwe schoolbestuur vanuit het onderwijsbelang besluiten nemen.”