Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 januari 2020

Laat pioniers Rensenpark niet in de kou staan!

D66 Emmen vindt dat het College de pioniers van het Rensenpark niet in de kou kan laten staan en roept wethouder Otter op om met de huurders van het Biochron snel in gesprek te gaan voor een andere locatie. Zodat deze kunstenaars in Emmen blijven en niet naar elders vertrekken. Inmiddels zijn deze kunstenaars bekende Emmenaren geworden. Ingo Leth is bijvoorbeeld Emmenaar van het jaar geweest.

Fractievoorzitter Carmen Hoogeveen is van mening dat velen waardering hebben voor het Rensenpark als broedplaats voor kunst en cultuur. “Alles overziend zijn we echter ook van mening dat dergelijke ingrijpende keuzes soms niet uitgesloten kunnen worden om de ontwikkeling van het Rensenpark uiteindelijk verder te brengen gezien de krappe financiële middelen van de gemeente en dat het onderhoud van het Rensenpark nu eenmaal een grote kostenpost is. Hoe spijtig, dit moeten we onder ogen zien en snijden doet pijn” aldus Carmen Hoogeveen.“De wethouder geeft aan in een brief gericht aan de gemeenteraad veel waardering te hebben voor de huidige gebruikers van het Biochron, waar blijkt dat dan uit, nu ze feitelijk op straat komen te staan?” vraagt Carmen zich af. D66 Emmen is van mening dat deze gebruikers in of dichtbij het Rensenpark een andere locatie moeten kunnen krijgen. “Deze gebruikers zijn niet alleen ambassadeurs geweest voor het Rensenpark, maar ze hebben ook voor vele bezoekers voor het park zelf gezorgd” aldus Carmen Hoogeveen.

Volgens D66 Emmen zijn er verschillende alternatieven denkbaar. Denk hierbij aan de villa Lindenhof, de kelder van het Africanium of het CBK tijdelijk terug verhuizen naar de oude locatie. Als er wordt gestart met de nieuwbouw voor het CBK in het park kan er wellicht ook rekening worden gehouden met extra ruimtes die verhuurd kunnen worden.

Ook vanuit D66 Drenthe is hier aandacht voor. De Provincie Drenthe heeft ook geld geïnvesteerd in het Rensenpark als zijnde een park van kunst, cultuur en innovatie. “De cultureel ondernemers die het lef hebben gehad om de basis te leggen voor het cultureel kwartier ‘Rensenpark’ lijken publiekstrekkers! Ze horen bij het Rensenpark” aldus fractievoorzitter D66 Drenthe Anry Kleine Deters.

D66 Emmen roept het College op om een alternatief te bieden in of vlakbij het Rensenpark en op deze wijze de waardering daadwerkelijk te laten blijken!