Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 december 2017

D66 Drenthe en D66 Emmen op bezoek bij Toolbox Emmen

Op 11 december bezochten de fracties van D66 Drenthe en D66 Emmen Toolbox Emmen. Na een bijdrage waarin gepleit werd om meer naar buiten te gaan benaderde Adriaan Pals van Toolbox de fracties. In het oude dierenpark in Emmen worden mensen begeleid van de bijstand naar werk. Toolbox stelt allerlei faciliteiten en begeleiding beschikbaar aan mensen, van houtbewerking tot ICT en een indoor dronebaan. Daarmee behaalt Toolbox mooie resultaten in het sociaal domein. Deze organisatie wordt achteraf op basis van de bespaarde kosten betaald door de gemeente, niet vooraf met een subsidie. De nieuwe denkwijze die hieraan ten grondslag ligt is inspirerend, zeker niet alleen in het sociaal domein.