Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 11 december 2016

Nieuwe afdeling: D66 Zuidoost-Drenthe

De afdelingen D66 Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden gaan samen verder, met als beoogde naam “D66 Zuidoost-Drenthe”. Dit besluit is met grote eensgezindheid en unaniem genomen door de leden van de drie afdelingen. Met het opgaan van de drie afdelingen in een afdeling Zuidoost-Drenthe gaan we naar een professionelere afdeling waar de taken goed verdeeld kunnen worden. Door het grotere aantal actieve leden in de nieuwe afdeling kan er slagvaardiger worden opgetreden en kan er een goede uitwisseling van ideeën en standpunten plaatsvinden tussen de leden uit de verschillende gemeenten, die allen te maken hebben met de vraagstukken én kansen van en in Zuidoost-Drenthe.

Uiteraard blijft het zo dat de (kandidaat) raadsleden in een gemeente door de leden van de afzonderlijke gemeenten worden gekozen.

De besturen van de drie afdelingen streven naar een evenredige vertegenwoordiging van de drie afdelingen in het nieuwe bestuur en de te vormen commissies. Het nieuwe bestuur en de leden van de commissies zullen worden gekozen tijdens een gezamenlijke ledenvergadering op 19 januari 2017 in restaurant De Deel in Sleen. Deze vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur. Aansluitend houden we onze nieuwjaarsreceptie, waarin we graag het glas heffen op de nieuwe afdeling in Zuidoost-Drenthe, het nieuwe bestuur, de commissieleden en het nieuwe jaar. Er is met enthousiasme gewerkt aan de nieuwe afdeling met als beoogde naam “D66 Zuidoost-Drenthe”, die in een tijdbestek van twee maanden werd gerealiseerd. We gaan dan ook vol vertrouwen met de nieuwe afdeling het jaar 2017 in.