Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 10 juni 2010

Kiezers bedankt!

D66 heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen een forse winst behaald. De partij klom van 3 naar 10 zetels, een winst van 7 zetels. Alexander Pechtold: "Een geweldig resultaat waar we hard voor hebben gewerkt. D66 is terug in de dubbele cijfers, terug in het midden van de politiek."

Trots

Aan het strand in Scheveningen vierden woensdagavond ruim 800 mensen feest. De ontlading was groot toen uit de eerste prognoses bleek dat D66 tien zetels zou behalen. "D66 is helemaal terug. We hebben meer leden dan ooit, ruim 21.000. En na de forse winst bij de Europese Verkiezingen én bij de gemeenteraadsverkiezingen is dit opnieuw een resultaat waar we trots op mogen zijn," aldus fractieleider Pechtold.

Taart en champagne

Donderdagmorgen kwam de nieuwe fractie al bijeen in de Tweede Kamer. Daar werd de overwinning gevierd met taart en champagne. Pechtold: "Heerlijk om hier nu met z’n tienen te zitten. We gaan er de komende jaren met z’n allen flink tegenaan."