Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 februari 2010

Nieuwjaarsborrel 3 januari 2014

De bibliotheek in Emmen viert deze week haar 60 jarig bestaan, een felicitatie waard!

Voor Carmen Hoogeveen van D66 zijn voorzieningen als een bibliotheek van levensbelang. “Onderwijs is niet beperkt tot scholen. Mensen leren een leven lang, op school, op het werk, in hun buurt en van elkaar. Laagdrempelige voorzieningen zoals bibliotheken spelen hierin een cruciale rol”, aldus de strijdvaardige lijsttrekker van de democraten.

“Bibliotheken zijn betaalbaar en bereikbaar voor iedereen”, vervolgt ze. “Helaas is in 80% van de gemeenten de bibliotheek op zondag gesloten. Een dag die bij uitstek geschikt is voor verdieping. D66 wil dat veel meer bibliotheken op zondag hun deuren openen. Als winkels op zondag open kunnen, dan toch zeker ook de bibliotheek!”

“Op deze wijze kan iedereen op zondag boeken en schrijvers ontdekken. Onbekende kranten lezen. Kennis vinden in databanken en op het internet. D66 wil zich de komende raadsperiode sterk maken voor het openstellen van de “bieb” op zondag, zodat buren elkaar in de bibliotheek kunnen treffen, culturen elkaar kunnen ontmoeten en voorleesbeurten, leesclubs, lezingen en voorstellingen kunnen worden gegeven. Carmen Hoogeveen besluit het pleidooi met de verwachting, dat het open stellen van de bibliotheek op zondag ook de stedelijke dynamiek zal vergroten, waar deze op zondagen nu vooral beperkt blijft tot dierentuinpubliek en verdwaalde fietsers.“D66 voor openstelling van de bieb op zondagen
De bibliotheek in Emmen viert deze week haar 60 jarig bestaan, een felicitatie waard. Voor Carmen Hoogeveen van D66 zijn voorzieningen als een bibliotheek van levensbelang. “Onderwijs is niet beperkt tot scholen. Mensen leren een leven lang, op school, op het werk, in hun buurt en van elkaar. Laagdrempelige voorzieningen zoals bibliotheken spelen hierin een cruciale rol”, aldus de strijdvaardige lijsttrekker van de democraten.
“Bibliotheken zijn betaalbaar en bereikbaar voor iedereen”, vervolgt ze. “Helaas is in 80% van de gemeenten de bibliotheek op zondag gesloten. Een dag die bij uitstek geschikt is voor verdieping. D66 wil dat veel meer bibliotheken op zondag hun deuren openen. Als winkels op zondag open kunnen, dan toch zeker ook de bibliotheek!”
“Op deze wijze kan iedereen op zondag boeken en schrijvers ontdekken. Onbekende kranten lezen. Kennis vinden in databanken en op het internet. D66 wil zich de komende raadsperiode sterk maken voor het openstellen van de “bieb” op zondag, zodat buren elkaar in de bibliotheek kunnen treffen, culturen elkaar kunnen ontmoeten en voorleesbeurten, leesclubs, lezingen en voorstellingen kunnen worden gegeven. Carmen Hoogeveen besluit het pleidooi met de verwachting, dat het open stellen van de bibliotheek op zondag ook de stedelijke dynamiek zal vergroten, waar deze op zondagen nu vooral beperkt blijft tot dierentuinpubliek en verdwaalde fietsers.“