Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 8 februari 2010

D66 Emmen aanwezig bij discussiebijeenkomst cultuurbeleid

De Afdeling Emmen van D66 was natuurlijk ook aanwezig bij de discussiebijeenkomst over het Cultuurbeleid in Emmen.
Deze bijeenkomst werd gehouden in de bibliotheek in Emmen.
Bij de ingang hadden we een kraamp met de nodige voorlichtingsmaterialen, bemand door onze leden: Karel Eggen, Frits Zwartscholten en Jaap van Middelkoop, zij hebben daar van 10.30 uur tot na 16.00 uur voor ons gestaan en veel flyers uitgedeeld en gesprekken aangegaan.

Aan het discussiepanel werd namens D66 Emmen deelgenomen door Hans Hoek.
Deelnemers werden ingezet voor twee van de vier ingebrachte stellingen.
Hans nam deel aan de zitting over de zelfstandigheid van programmering van het nieuwe dierentuintheater en aan die van gevolgen van evt. krimp voor het cultuuraanbod in de dorpen. Andere stellingen gingen over de mogelijkheid / wenselijkheid van een poppodium en van een museum.

Hans verdedigde met verve het standpunt van D66 m.b.t. de zelfstandigheid van het theater.
Ook het belang van cultuur (muziek, toneel, zang, historisch erfgoed) in de dorpen werd door hem duidelijk voor het voetlicht gebracht. En passant verdedigde hij ook het belang van het Atalantaproject in Emmen.
Al met al – weer- een bijeenkomst waar D66 Emmen zichtbaar aanwezig was.